28 Mayıs 2013 Salı

MAVİŞ BLUZ

                    Merhabalar ;
                    Daha önceden görüp beğendiğim ama bir türlü dikmeye fırsat bulamadığım bluzu diktim ve sizlerle paylaşmak istedim. Modeli sevgili Şenay Hanım'ın blogunda görmüştüm. Kendisi hakkını helal etsin kopya çektim çünkü. Onun gibi yapamam ama kusura bakmasın artık :). Kumaş beni çok zorladı. şifon gibi çok kaygan bir kumaştı. İğneledim, teğelledim ama illaki kaycam dedi.Haydi fotolara....

                    Yine yanımda kimse olmadığı için üzerimde göremeyeceksiniz bluzu ama size söz hem kapriyi hem de bluzu giyip bir kez de öyle yayınlayacağım.

                                         

                        Kumaş çok kaygan olduğu için yakadaki plilerde biraz kayma oldu. Sımsıkı teğelleyip iğneledim ama maalesef kaydı yine de.


                              Kollara ve yakaya biye geçmek zorunda kaldım. Kendinden çevireyim dedim ama olmadı. Çok garip bir kumaş :). İğne kumaşın liflerini bile çekiyor.Kumaş yolyol oldu. Teğellediğiniz yerle diktiğiniz yer aynı olmuyor bu kumaşta.


                          Etek ucunu da böyle 1cm. den kıvırdım. Hatta resimde görüyorsunuzdur makinam iplik bile atladı. Neyse çok şükür bitti. Şenay Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum onun kalıplarından faydalandım. Ayrıntıları yukarıda verdiğim linkten bakabilirsiniz. Şimdi pamuk eller klavyelere bakalım nasıl olmuş. Mutlu günler herkese :)

6 yorum:

  1. haha :) Teşekkürler tatlım her yerde atıfta bulunmuşsun o kadar gerekli değildi çok sağol... Ayrıca herkes çalsın diye anlatıyorum zaten keşke çalın da dikin yani mutlu olurum haha :)
    Bluza gelinceeeee kumaş jarse değil mi jarse hakikaten dikimi zordur ve dikiş dikerken arada makine atlar evet dikişleri, Bilmiyorum jarsse mi ama burdan öyle algıladım sanki :) Bluzunun rengini çok güzel seçmişsin deniz mavisi bayıldım ellerine sağlık.. Azcık hatalar mevcut evet ama kumaş zorlanış seni anlattığın kadarıyla :) Ama kumaş dökümlü ise ve üzerinde güzel duruyorsa unutursun zaten o zorlukları sorun değil bence :) Zorlanmadan hangi kumaşla nasıl dikiş yapacağını öğrenemezsin emin ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kumaş jarse değil ama ipek gibi bişi ve evet beni çok zorladı cumartesiden beri beni uğraştırıyor. Özellikle biyeler. Daha senden çalacağım çok model var zaten :)).

      Sil
  2. şifon en sevdiğim kumaştır, ama her diktiğimde illaki sinirimi tepeme çıkartacak sorunlar çıkartır. en küçük hatayı gösteren bir kumaş. şifonu hiç sorunsuz diktiğim gün uzman terzi diyecem kendime. tabii dikiş makinesinin kumaşa yaklaşımıda önemli, ne yazık ki şifon kumaşı bazen çok gergin büzgülü dikiyor.dikiş makinesinin keyfine kalıyom bazen.
    sonuç da ortaya güzel bir bluz çıkmış, rengi de çok güzel. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim evet çok fazla hata gösterdi. Siz zaten uzmansınız :)

    YanıtlaSil
  4. çok beğendim rengi de tam benlik

    YanıtlaSil

29 EKİM ETKİNLİĞİ

                            Merhabalar; Çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı biliyorum. İnşallah bu etkinlik vesilesiyle geri dönmüş olurum...