9 Haziran 2014 Pazartesi

ÖNÜ SATENİMSİ ARKASI PENYEMSİ BLUZ

                       Başlığa çok güldüm kendi kendime ama bu bluza bir tanım araken bu geldi aklıma :))

                       Bu bluzun kumaşından bir etkinlik için başka model bir bluz dikmiştim. Buradan bakabilirsiniz.. İşte bu bluzu da o kumaştan çalıştım. İpek saten tarzı bir kumaş. 


                      Arkasında ince bir penye kullandım. Çarşıda bir mağazada bu tarz bir bluz gördüm. Önü şifon arkası penyeydi. Fiyata baktım ve vvaaauuvv dedim. Sonra ben bunu yaparım ne varki deyip yaptım. Yaptım oldu mu bence oldu. Yalnız yayına yetiştireceğim diye alelecele ütüledim kusura bakmayın :))

                     Evdeki penye bluzumu kalıp olarak kullandım. Aslında hepsi tektek fotoğraflandı ama akıllı geçinen şu telefon onları nereye attıysa artık bir türlü oradan çıkaramadım :))

                      İki parça halinde biçildi. Önce tek omuz dikişi yaptım sonra yakaya hazır biye geçtim. Sonra diğer omuz ve yan dikişleri çektim. En sonda kol ağzı ve etek ucu yaptım ve bitti :))


                     Çok çabuk bitti. Yani başına oturuldumu yarım saate biten bir iş. Bakalım sizler ne diyeceksiniz. Beğenecek misiniz ?

                
                    Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu ve bol dikişler günler :))
                     

                     

20 yorum:

  1. Teşekkür ederim Server Hanım :)))

    YanıtlaSil
  2. Deseni çok güzelmiş güle güle giy şekerim.

    YanıtlaSil
  3. Bende çok seviyorum bu iki kumaşdan bluzları:)) çok şık bir bluz. Hem çok ucuz hemde el emeği. Güle güle giy canım:)₺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok da kullanışlı oluyor :)))

      Sil
  4. Benimde çok hoşuma gitti deseni. Ellerine sağlık .Güle güle giyy :))

    YanıtlaSil
  5. Ya bişey söyleyeyim mi... Ben böyle kumaşları görsem de dikkatimi çekmiyor niyeyse. Ben salak gibi gidip en abuk subuk kumaşlara sap oluyorum, onra da ben bunu niye almışım acaba diye düşünüp duruyorum :) Herhalde gözümde canlandıramıyorum bitmiş hallerini.
    Ama şu dikilmiş, şekle şemale gelmiş hallerini görünce bayılıyorum. Artık zevk sahibi olmakla mı ilgili, vizyon sahibi olmakla mı bilemiyorum. Nasıl yapıyorsunuz bana da bir öğretin, gözünüzü seveyim ya. Kumaş nasıl seçilir biri anlatsın lütfen sevabına :)
    Model kolay, dikiş tertemiz, görüntü şahane :) Ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hobi Zen gülümsettin beni. Öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. Kumaş benim için tutku. Kumaş dükkanlarına girince kendimi kaybediyorum :)) Bazen kafamda bir model bellidir bazen de sırf beğendiğim için kumaşı alırım. Alıpda hiçbir işi yaramayan kumaşlarım da benim. Bilemiyorum bu konuda sana ne diyeyim. Ben kendimi kaybettiğim için eve gelince farkediyorum olayı :)

      Sil
  6. Dikiş dikmeyi bilince insan böyle kolay şeylere o kadar para vermem ben dikerim moduna giriyor değil mi? Değecek şeylere vermek daha doğru. Bak ne güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Suhuba :)) Giysiye para ödemek istemiyorum. Onun yerine ayakkabı alıyorum :)))

      Sil
    2. Çok mantıklı. En azından insan hangi giysiye para vereceğiniz biliyor. Dediğin gibi o rakamlarda başka ihtiyaçlara kayıyor. :)

      Sil
  7. aaa bak tek omuzu dikip biye geçmek hiç aklıma gelmemişti daha düzgün olur biye öyle. çok güzel olmuş canım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler beğenmenize sevindim :)) İki omuzu da diktikten sonra biyeyi takarsanız biyenin iki ucunun birleşim yerinde bence hoş bir görüntü oluşmuyor. Eğer tek omuzu dikip takarsanız Biyenin iki ucuda diğer omuz dikişinde altta kalıyor. Görüntü daha düzgün oluyor.

      Sil
    2. Bunu öğrendiğimde ayrıca güzel oldu. Tşk.

      Sil
    3. Birbirimizden birşeyler öğreniyoruz işte :))

      Sil
  8. Basliga bende guldum ama bazan insan ne diyecegini bilemiyor, bu modeli bende calistim gecen yaz, arkasi dantel onu penye idi. Kankam kotonda gormus, 49 tl dedi, bosver ben dikerim dedim. Dikip goturdum, gelirken kotondanmi aldin dedi:))) Aynisi olmus yani. Bnede sen gibi magazada bakip, amaaannnn buna bu kadar para verilmez ben dikerim deyip cogu zaman bos cikiyorum:)) Desende dikiste sahane olmus, guzel gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoookk teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim. Mağazadan alacağım şey vereceğim paraya değmeli. İki parça basit bir şeye bir sürü para veremem. Aslında dantel de güzel durur denemek lazım. Fikir için teşekkürler :)))

      Sil
  9. aycancim cok guzel olmush. ellerine saqlik/
    canim yeni bir etkinlik duzenledim
    http://yasamnotlari20.blogspot.com/2014/06/etkinlik-haftanin-blogunu-seciyoruz.html
    beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aynur Hanım. Hemen bakıyorum :)))

      Sil

29 EKİM ETKİNLİĞİ

                            Merhabalar; Çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı biliyorum. İnşallah bu etkinlik vesilesiyle geri dönmüş olurum...