7 Aralık 2015 Pazartesi

BİTMEYEN KABAN YAPIYORUM

                       Çook uzun aralarla yayın giriyorum biliyorum ama şu sıralar vakit yettiremiyorum bir türlü. Çocuğun sınavlarıydı, benim kurstu, hastalıktı derken uzuyor da uzuyor işte
                       Ehliyet kursuna başlamıştım belki söylemişimdir. Bu hafta sonu teorik sınavım var lütfen benim için dua edin. Üniversite sınavına girecekmişim gibi heyecanlıyım :)))
                        Gelelim şu bitmeyen kabanıma. Daha önceki yayınlarımda yapmak istediğim modeli paylaşmıştım. Kumaşım yetmiyordu ama yakayı farklı kumaşla yaparım derken komple o modeli yapmaktan vazgeçtim malesef. Şimdi pişman mıyım hem de çoook.
                          Sonra başka bir model buldum "tamam bu olsun" dedim ve kalıbı çıkarıp kestim. Hayy kesmez olaydım. Hayatımda ilk defa bir kalıbı kontrol etmeden kestim. Teğelledim tam dikicem bir prova yapayım dedim. Sırt kısmı dar geldi kolevi ve kollar aşırı derece dar. O kolu altı yaşındaki çocuğa yapsan anca olurdu. Keserken aklım nerdeydi bilmiyorum.

                                    Sonra ne mi oldu? Devam edin okumaya o zaman. Taktım kafaya illaki olacak o kaban. Başladım dergileri karıştırmaya ve pratik sayıdaki bu modeli buldum. Hemen kalıbı çıkarttım . Tabi daha önce kesip teğellediğim kabanı söktüm. Yatırdım kalıpları bu parçaların üstüne. 
                           Diğer kalıbın kolevi ve omuz kısmı bu kalıba uymadığı için biraz aşağı kaydırmak zorunda kaldım. Eee bu sefer de boy kısalıyor. Ama yapıcam olmalı bu kaban mutlaka taktım çünkü. 
                            Bir metre deri kumaş aldım ve boyunu deriyle uzattım. Malum o dar kollardan bu modeli kolları çıkmıyor. Onları da deriden kestim.

                                Dedim ya kalıp dardı diye. Yan dikişlere de 2 cm. lik bir parça eklemek zorunda kaldım. Bana hazır bir kaban parasına maloluyor malesef. Eşim gidip alalım üzme kendini dedi ama hayır arkadaş ben o kabanı giyeceğim dedim. 

                           Etek kısmına eklediğim deri parçalarına incecik makina çektim. Malum ütülenmezler o yüzden kabarık durmasın istedim. İçine de tela falan koymadım çünkü biraz daha oyalanırsam parçalayıp çöpe atacağımdan korktum.

                         Cep ve yaka da yapmak istiyordum ama zaten yeteri kadar hareket var üzerinde fazla boğmak uğraşmak istemiyorum artık. Bir tek astarı kaldı ama ne zaman biter bilmiyorum. Amacım hafta sonuna yetiştirmek fakat ders çalışmam gerekiyor.
                        Ben de durumlar böyle . 
                    Hepinize mutlu, sağlıklı, en önemlisi sıcacık ve boolll dikişli bir hafta diliyorum :)))



28 yorum:

  1. Oyy nasılda ugrasmıssın yaa bazen bisey ters gittimi arkası geliyor ama iyi kurtarmıssın arkadasım cok güzel olmus iyi günlerde giy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim bakalım bitince belli olacak kurtarıp kurtaramadığım :))

      Sil
  2. merhaba, nasıl da sabırla uğraşmışsınız. Emeğinize değmiş ama güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Basligi okuyunca direkt guldum:)) Yedigin halde hic bitmeyen cikolata gibi olmus. (Benim kara bocugum olur kendileri:)
    Gayet guzel olmus, can gelmis kabana, nur inmis nurrr:))
    Valla deri olayi super fikir olmus Aycan hanimcigim, ben diyorum azmin elinden kurtulmaz hicbirsey diye. O kumas ve modeller bilseki son sozu hep kadin soyler, boyle aksilikler cikarmazlar:))
    Astar icin cok bekletme ama malum kis geldi.
    Hem deri arada disari cikmazsa kuflenir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim Mevlüde hanımcığım çok canımı sıktı ama şimdilik iyi gidiyor bakalım bitene kadar başına iş gelmezse :))

      Sil
  4. Azmine hayran kaldım bende sabırlıyımdır fakat bu kadar değil ama çok değişik bir kaban çıkmış ortaya, bittiğinde severek giyin. Sınavında başarılar kaleminden melekler tutsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy nasıl güzel bir dua öyle çok teşekkür ederim allah razı olsun :)) Aslında hiç sabırlı değilimdir olmayınca toplar çöpe atardım ama sanırım antibiyotiklerin etkisiyle biraz sakinlik var üzerimde ondan sanırım bu uğraşmam azmim :)))

      Sil
  5. Kaban çok güzel olmuş arkadaşım. Nerdeyse iyikide böyle aksilikler yaşamışsın diyesim geldi. Deri harika bir hava vermiş. Güzel günlerde giymen dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçalarımı diken diken etmesi dışında ben de iyi ki böyle olmuş diyorum ;)) Beğenmenize çok sevindim kocaamaann öpücükler :))

      Sil
  6. Son hali gayet güzel olmuş bence. Böyle uzun uğraşlarla bir türlü olamayan işler en sonunda öyle çok severek giyilmiyor. İnşallah seninki öyle olmaz. Geçenlerde diktiğim deri biyeli hırkayı anneme verdim bende mesela. İnşallah astarlayıp bitirir ve güzel günlerde giyersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de tam tersi oluyor üzerimden çıkarmıyorum. Çok teşekkürler..

      Sil
  7. Bazen aksilikler oluyor işte. Seni iyi anlıyorum. Kursta overloğa kaptırdığım tuniğin õn kısmını iki defa da yanlış kestim. Sonra tabi kolları yetiremedim. En sonunda ne yapıp ettim giydim. İnşaAllah sende bir an önce bitirip giyersin. Yoksa insanın aklı kalıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin tunik de benim kaban gibi inatçı çıkmış ama biz kazandık haberleri yok ;)) Çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Aksilikler güzelliklere gebe. Bu kabanda öyle oluş. Biraz daha fazla uğraştırmış ama ustanın elinden kaçmaz. Bitirip sıcacık zevkle kullanman dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım :)) Benim inat yerindeydi ondan kurtuldu bu kaban yoksa çöpü boylamıştı ;))

      Sil
  9. Azmin elinden ne kurtulmuş ki. Güzel olmuş ellerine sağlık:9

    YanıtlaSil
  10. Bloğunuzu yeni keşfettim.Takipteyim. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hoş geldiniz :)) Hemen geliyorum..

      Sil
  11. Şu benim gri manto olayına benzemiş seninki de... ben de kumaş yetmedi diye kolların yarısını ve klapaları deriden yaptım... demek ki deri her derde deva! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu deri benim için kurtarıcı oldu napalım demokraside çareler tükenmezmiş ;))

      Sil
  12. Yaaa bazan böyle terslikler oluyor. Ama mantoya bakınca iyi ki de terslikler olmuş dedim çünkü şimdeden çok güzel olacağı kesin. Ellerine sağlık canım, ha gayret :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)) Aslında bitti ama fırsat bulup yayın hazırlayamadım malesef..

      Sil
  13. Ben çoktan atmıştım. Sizin kadar sabırlı değilim sanırım dikiş konusunda. Takibe aldım. Beklerim ben de. guzelisleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sabır bende de yok ama bunu yapasım vardı sanırım ;)) Hoş geldiniz ben de hemen geliyorum :))

      Sil
  14. İşte ben bu yüzden bir şey kestim mi hemen bitirmeye çalışıyorum. Bir bıraktım mı hevesim kaçıyor, başka şeyler yapma isteği elimdekini bitirme arzusunun önüne geçiyor ve hoooppp gözden düşmüş projeler kutusuna atılıyorlar :) Ne iyi etmişsin de bitirmişsin! Güle güle giy ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım bitti eskittim bile artık yenisine sağlık :))) Ben de sevmiyorum elimde sürünen şeyleri ama napayım bu kumaş inatçı çıktı biraz ;)))

      Sil
    2. Sağol canım bitti eskittim bile artık yenisine sağlık :))) Ben de sevmiyorum elimde sürünen şeyleri ama napayım bu kumaş inatçı çıktı biraz ;)))

      Sil

29 EKİM ETKİNLİĞİ

                            Merhabalar; Çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı biliyorum. İnşallah bu etkinlik vesilesiyle geri dönmüş olurum...